Aklımdaki Pazarlık

 


Alırken başlar felsefe pazarlığa. Kodlanmış sözcükler girer devreye, yaşanmış olgular çıkar ortaya. Sistemsel senaryolar,  gerçekleşmiş beklentileri söyler. İşe girerken niyet edilir uzun boylu. Farkındalık yaratır sır sözcükler aklımda bir bilsem ne demek istediklerini. Neden aklımdaki pazarlık bunu da bilmiyorum ama yazıyorum. Senet gibi cümleler imza gibi başlık.

Bir zincirin halkası bende başka birinin sesinin yankısı sende. Pazarcının motifi pazarlamanın yeni aklımdaki  pazarlığın ötesi. Bu hali konuşan bilir, yazan bilir. Arının peteğe bal yaptığı gibi aklımdaki pazarlık her yerde ve her zaman.

Bu, yenilikçi gelenekçi bir ekol, yorumlaması ve eleştirmesi de özel. Her seferinde bir yandan nefes aldırır diğer yandan nefes verdirir. Galiba sebebi de sonucu da çelişkili. Aklımdaki  pazarlık, belki bir samimiyet ifadesi belki de zihnimdeki sözcüklerin kelimelerle neticesinde ortaya çıkan bir yazı, farkındalık psikolojisi.

Nedene bilir ki Marka olmuş cümleler, kağıda dökülür aklımdaki pazarlıkta. Her bir marka bir satış bir reklam bir pazarlık. Kalem kuvvetli yazı keskin.

Bunların senaryosu ve kurgusu belli değildi planlanmamıştı. Aksiyon, tansiyon aklımdaki pazarlığın gücünün etkisine bağlıydı. Bu yüzden eleştirin yazımı, dokunun sözcüklere cümlelere. Yorgun düşmez devamlı canlı kalır pazarlık.

Kırmızı çizgi var mıdır? Yok, aklımdaki herşey bir pazarlık konusu. Yazılanların pasaportu düşüncelerin yazıya dökülmesiydi kağıtta. Herşey yazdıkça ortaya çıktı. İşte kuvvetli yazma isteği idi bu. Özgürlüğün tadı yazdıkça cümlelerin büyülü dünyası ortaya çıkıyor nasıl tanımlarsam aklımdaki pazarlığı öyle yazıyordum. Bilemezdim sözcüklerin bu kadar renkli cümlelerin kifayetli olduğunu

Erdem Balcı


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar