KARŞILIKLI SORULAR VE CEVAPLAR


KARŞILIKLI SORULAR VE CEVAPLAR
Yaşamak, sorular ve cevaplar karşısında bir bakış açısı stratejisi izlemeyi gerektir. Bu soru ve cevaplar konusuna göre farklı olabilir aynı olabilir veya değişik olabilir.
Sorulan soru cevaplandığında; kapalı kapılar açılır, karanlık olan yer zihin aydınlanır, belirgin olmayan belirginleşir.
Soruyu sorduğumuzda kesin bir cevap verilmelidir bu gereklidir. Soru sorulmasının ve cevaplanmasının bir nitelik, kültür, bilgi, felsefe ayrıca psikoloji, sosyoloji gerektirdiği düşüncesindeyim.
Çoğu zaman sorular soruların(çeşitli alan) cevaplanamadığını gördüm. Kaçamak cevaplar verildiğini(bilerek bilmeyerek) duydum gördüm. Nokta soru nokta cevap ta ayrıca duydum gördüm. Tabi bu gerçekten bir uzmanlık işi her insan yapamaz.
Karşılaştığımız her türlü sorunun kesin bir veya birden fazla cevabı olur, olacaktır bu cevapların tatmin edici kesin cevaplar olması çok çok önemlidir.
Sorunun cevabının alınabilmesi için ortam uygunluğu gerekir ortamın uygun güvenilir olması gerekir. Ortam uygun değilse soru cevaplanmayacak cevaplanamayacaktır. Merak ve sır perdesi aralanmayacak öğrenilmek istenen öğrenilemeyecektir kısa bir süre sonra belirsizlik oluşacaktır.
Karşılıklı Sorular ve Cevaplar Neler Olabilir?
Bana göre kısa ve uzun vadede düşünülmesi cevaplanması gereken sorulardır. Soru ve cevaplamayı göreceli, bilgi, düşünebilen, felsefe yaparak analiz edip yorumlayan herkes yapabilir.
*3.Dünya Savaşı Ne Zaman Çıktı? Çıkacak?
Ülkelerin; güvenlik, stratejik, jeopolitik, ekonomik, askeri, teknolojik hareketleri ve izledikleri iç dış politika.
*Ülkemde demokrasi, siyaset, hukuk, bilim gibi pek çok kavramın işleyişi? Bölge ve dünya ülkeleri arasında yerini nasıl alır ve korurum?
Her ülkenin kuruluşu geçmişte gelecekte izlediği izleyeceği iç dış siyaset önemli bir cevap ayrıca bilgidir, datadır. Her ülkenin kendi demokrasisi kendi hukuku siyaseti(iç-dış) bilim teknik, savunma alanındaki planları stratejileri hamleleri dünya ülkeleri arasında yerini sıralamasını ilerlemesini diğer ülkelerle ilişkilerini belirler.
*Doğayı ve doğal afetleri ne kadar biliyorum? Ne kadar önemsiyorum?
Bilgi, duyarlılık, sorumluluk artı strateji ve yaşam mücadelesi.
*Uzay ve dünya hakkındaki bilgim ne ölçüde? Bilgimiz ne ölçüde? Ufo Var mı Yok mu?
Merak, bilgi,ilgi,öğrenme,araştırma paylaşım.
Yukarıda sorduğum soru ve verdiğim cevaplar gibi daha pek çok soru cevap vardır, silsilesi var. Sizleri fazla sıkmamak için ayrıca soru ve cevapların göreceli aynı farklı değişebilir olduğunu düşündüğüm için kısa tuttum devamını sizler siz bu satırları okuyan okuyucular olarak getirebilirsiniz.
Soru sormak sorulan soruların cevabını verebilmek almak uygun ortam ve uygun kişilerle mümkündür. Jargon ve bunun kullanımı araştırmak merak etmek öğrenmek bilmek nitelikli bilgi kültür ile kendi içinde yöntemle gerçekleşir. Bulunduğumuz yer neresi olursa olsun sürekli bu döngü işlemelidir. Her soru bir cevaptır yeter ki cevabı verilsin kesin olsun.
Erdem BALCI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar