Yarından Sonra


Değişen gelişen nedeni sonucu olumlu olumsuz gelişen olgular olaylar daima öncesini sonrası özellikle sonrasını ilgilendirir. Gelecekle ilgili günümüzde kısa vadeli uzun vadeli projeler planlar özellikle satış, pazarlama, reklam, siyaset, diplomasi, savunma ve güvenlik, teknoloji alanlarında yapılmış mıdır?

Geçmişe ve bugüne baktığımızda çok çabuk değişen alanlar, coğrafyalar içerisinde üzerinde olduğumuzu görürüz.2014 ‘te dünyaya baktığımızda yukarı paragrafta sorduğumuz sorunun cevabını alansal ve coğrafya olarak alabiliriz. Amerika, Balkanlar ve Ortadoğu, Kafkasya Rusya, Güneydoğu Asya. Tabi Siyaset ilk, ikinci savunma ve güvenlik beraberinde diplomasi, üçüncü ve son olarak reklam, pazarlama, satış, muhasebe.

2014 Dünyasında konjonktürlerin değişmesiyle yeni yeni jargonlar yeni yeni stratejiler geliştirilmesine neden oldu. Kavramlar, alanların içiçe kullanılma veya farklı anlam işlev içermelerine rağmen ortak temalarda buluşma gerçekleştirdi. Pazarlama, Reklam, Satış, Muhasebe(Matematiksel Analiz Tablo Yorum) gibi dört ticari kavram günümüzde çok değişik jargonlarla değişen konjonktürlerde farklı alanlarda kullanılmaya başlandı. Özellikle siyaset, savunma ve güvenlik, teknoloji bunun birkaç örneği.

2014 Dünyasında, ülkeler coğrafyasında yeni gelişen konjonktürlere yeni tanımlanan kavramların ve işlevlerinin aynı anlamda görevde kullanmışların farklı anlamda kullanılarak uyarlanmaya denemeye çalışıldığı ortaya çıkar. Amaç sebep sonuç bu deneme yanılma veya 12 de 12 yapmanın stratejilerini ortaya koyuyor. Etkili stratejiyi kullanan ülkeler ve coğrafyalar ticari hedeflerinin yanında yine bu aynı kavramlarla farklı alanlarda kendilerini dünya coğrafyasına ve bölge coğrafyasına gösteriyor. Hâkimiyet alanı hareket edebilme kabiliyeti ciddi oranda gelişiyor genişliyor.
Etkili strateji yöntemi ise şu şekilde;
Değişen Alan
+
Değişen Kavram
+
Değişen Coğrafya ve Konjonktür
+
Strateji
+
 Pazarlama, Reklam, Satış, Muhasebe(Öncül1)
+
Siyaset(İç-Dış), Savunma ve Güvenlik, Diplomasi, Teknoloji(Öncül2)

Yarından sonra için bu farklı alan ve bilgi analiz yorum içeren formülü her yönüyle tanımak bilmek derinliklerinde yer almak aynı zamanda yeni bir dünya düzeninde yer almaktır hayatta kalmaktır. Yarından sonra oluşacak düzen için canlılar cansızlar her türlü değişimi yakından takip edip öğrenmek gerekir öğrenilenleri de hayata geçirmek için uzun vadeli yaşamsal olarak uygulamak gerekir.
Not: Yukarıdaki formül ve tanımlama güncel gelişmeleri takip ederek tarafımca hazırlanmıştır.

E.Balcı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar