Gerçek Sahne

Bazen öyle olaylar ve olgular vardır ki bunların gerçekliklerini sorgularız. Bu olay ve olgular kimi zaman dönüm noktamızdır kimi zaman acı gerçekle karşı karşıya kaldığımız zamandır. Kimi zaman gerçekler sürprizler içerir. Bunun felsefesi var mıdır bilmiyorum olmalı mı? Evet.

Gerçekliğin gerçek sahnenin felsefesi sahnelendiğinde ortaya çıkar. Sahne gerçeklerindir. Acı, tatlı, iyi, kötü, mucizevi. Gerçek sahnen yaşananları ve yaşanıyor olanları tasvir eder.

İnsan açısından gerçek sahnenin özü; nefes alıyor olmak, bir ritim olarak yaşamaktır.

Bir hikaye bir roman bir oyun gibi ama tek fark yaşananların ve yaşanıyor olanların gerçek sahnede perdelenmesi.

Görmek, duymak, hissetmek, dokunmak, tatmak gerçek sahnenin ayrı ayrı bir felsefesidir. Her insan farklı bir perdenin farklı bir gerçek sahnesinde yer alır. Gerçek sahnenin senaryosu ,gerçek sahne felsefesi tarafından yazılıp oynanır yaşanır.

TV’de veya sinemada tiyatrodaki gibi izlenmez kişiseldir içinde yaşanır. Yaşananlar ve yaşanıyor olanlar gerçekliği yaşatır. Bu yüzden sahnenin konuları sınırlanmaz geniş ve ayrıntılıdır.

Gerçek Sahnenin Özellikleri

-İnsan

-Yaşanmış olan ve yaşanıyor olan

-Gerçek sahnenin felsefesi

-Gerçek sahnenin özü

Gerçek sahneyi sorguladığımız zaman, gerçek sahnenin özellikleri bakımından somut ve soyut düşüncenin  birleşip bir tanım zincirinin açıklaması çıkıyor karşımıza. İşte bu tanım gerçek sahneyi veriyor bize her insanda kodlanmış olarak. Hata payı var mıdır bu bilir bilinmez ama gerçek sahne bir sistem gibi çalışıyor.

Gerçek Sahnenin Etkileri
-Doğum

-Ölüm

-Savaş

-Barış

-Sanayileşme

-Teknoloji

-Bilim

-Ekonomi

-Siyaset

-Halkla İlişkiler

-Coğrafya

Gerçek sahnenin senaryosu tükenmez ve perdesi hiçbir zaman kapanmaz. Sürekli açıktır gerçekler sahnededir.

Erdem Balcı

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar