Sistemsel Senaryolar


Senaryolar hep yazılır ya da  yaşanılır. Dünya haritası üzerindeki senaryolar sayısız matematik şifresi formülü gibi bir bilinmeyen ve çoklu bilinmeyen denklemleridir. Bu denklemler yeni dünya düzenini oluşturur. Bu yeni dünya düzeni de sistemsel senaryoların gerçekleşmesidir.

Yeni dünya düzeninde sistemsel senaryolar bilinen bilinmeyen denklemler üzerinde neden sonuç amaç sonuç eksenli tarih tekrar eder veya tarih yeni bir tarih oluşturur felsefesiyle değişimi yaşar.
Sistemsel senaryolarda değişim iç merkez ve dış merkezden oluşur. İç merkez merkezden yeni denklemlerin oluşum hızı çok yüksektir. Dış merkezlerde ise denklemlerin oluşum hızı düşüktür hızlı olabilmesi için olağanüstü olay olgu ya da dalga oluşması lazım.




21.yüzyılda sistemsel senaryolarda iç ve dış merkez güç dengelerinden oluşur. Nedir bu güç dengeleri? Ülkelerin stratejisi, iç dış siyaseti, konjonktüre uygun hareketleri, savaş ve barış denklemi, uluslararası iletişimi, askeri ve istihbarati konumu, bilim ve tekniği ileri derece kullanabilme kapasitesi, insan kaynakları ve istihdama verilen önem, hukukun bağımsızlığı ve hukukun işlemesi.

Sistemsel senaryoların dünya coğrafyasında nerelerde oluşur? Sistemsel senaryolar, eski ve yeni gerilim bölgelerinde yani denklemlerin oluşmaya başladığı yerde oluşum içinde oluşum şeklinde oluşur. K.Amerika, Ortadoğu Balkanlar Asya Avrupa sınır ülkelerinin olduğu yerlerde öbekleşme şeklinde kendini gösterir. En yeni sistemsel ve gerçek senaryo Ortadoğu ve çevresinde gerçekleşmektedir. Lübnan, Yemen, Suriye, İran, Irak ve Türkiye hattındadır. Sınır hatları güç dengelerini uygulayan ve uygulamak isteyen ülkeler tarafında kaldırılmıştır yani dünyada çıkarlar ve konjonktür gereği satranç oynanmaktadır bu büyük oyundur katılım da yüksektir kurallar sistemsel senaryoların gerçeğe dönüşmesiyle işler.

Sınır hatlarını güç dengeleriyle belirleyen dünyadaki büyük oyuna katılan ülkeler:

Abd, İngiltere, Fransa, Kanada, İtalya, Danimarka, İsveç, İsviçre, Norveç, Kore, Suriye, İran, Lübnan, Türkiye, Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan, Yemen, Afganistan, Rusya, Azerbaycan, Pakistan, Türkmenistan, Endonezya, Cezayir, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, İspanya, Karadağ, Kolombiya, Mısır, Tunus, Vatikan.

Bu oyun büyük oyun. Geleceğin sistemsel senaryoları dünya haritası üzerinde kıyasıya sürüyor.3. dünya ülkeleri 3.dünya savaşı işte bu farklı adıyla sistemsel senaryolar olarak  ortaya çıkmaktadır. Kendimce güncel gelişmeleri sistemsel senaryolar başlığı altında yorumladım takdir sizindir iyi okumalar.
 
Erdem Balcı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar