Bilgiyi Aradıkça ve Araştırdıkça


İnsan, aradıkça ve araştırdıkça bilginin daha değerli olduğunu anlıyor. Özellikle bilgiyi öğrendikçe, kullandıkça, paylaştıkça insan oradan buradan araştırır bilgiyi nesilden nesile ulaştırır. Bilginin silinmez izi, bilginin tazeliğini anlarsınız. Madeni, kitapların makalelerin derinliklerine iner orada ararsınız.

Nedendir bilinmez insan aradıkça araştırdıkça bilginin sınırını yok gibi hisseder. Bilgiyi aramayınca araştırmayınca insan olduğu yerde sayar bir boşlukta gibidir. İlgi, bilgi, merak araştırdıkça ve aradıkça artar. Bu üçlü insanoğluna fırsatlar sunar, bu fırsatlar değerlendirilmelidir.

İlgi, bilgi, merak insan işlemeli değerlendirmeli bunları. İlgi duymazsak araştıramayız araştıramadığımız içinde körelir gideriz. Merak bir kıvılcımdır o kıvılcım olmazsa ateş olmaz. Herhangi bir şeyin nedenini sonucunu kavramak merak ile başlar bu olmazsa olmaz. Ve bilgi dünyayı önümüze getirir bilgiyi işler, bilgiyi paylaşırız. Bilgi bize yön verir geleceğe ışık tutar.

Bilgi, bireyin ve toplumların hatta devletlerin gelişmişlik göstergelerinden biridir. Gelişmişlik ve uygarlık, bilgiyi aradıkça bilgiyi araştırdıkça o cevheri işledikçe artar. Bilgiye hakimseniz egemenlik elinizdedir bu egemenlik bir sistemdir ve sürekli işler .Bilgiyi aradıkça  ve araştırdıkça daha çok neden amaç sonuç ilişkisini sorgularsınız.  Geleceği yazar geleceği kurgulayabilir bulunulan dönem ve sonrası için harita oluşturabilir strateji geliştirebilirsiniz.

Bilgiyi araştırmanın ve bulmanın sonuçları

*Tarihe yöne verip tarih yazmak
*Aklı kullanarak bilgi dahilinde felsefe akımları üretmek
*Edebiyat oluşturarak yeni eserler ortaya çıkarmak
*Bir veya birden fazla coğrafya ve strateji ortaya çıkması
*Bilim, Teknoloji, Tıp alanında yeniliklerin ortaya çıkarak işlenmesi

Ve bilinen veya bilinemeyen gelecekte ortaya çıkabilecek her türlü tanımlama ve sonuçları sistemler.
Erdem Balcı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar