Kargaşa ve Kaos

 

    

Öyle bir an gelir ki ne olduğunu bile anlayamazsın. Ortam sessizdir olan olmuştur. Farkına bile varamadığın olaylar ve olgular yerle bir etmiştir zamanı. Fotoğraf oluşmamıştır. Ortalık toz duman hiçbirşey görülmüyor sadece nefes ve kalp atışı vardır. Dehşetin izleri ayrıntıda gizliydi. Hayattasın ama nasıl bir hayat nasıl bir karmaşa o bile belli değil güven ortamı yok olmuş. Sebep arıyorsun fakat sonuç ortada kaos.

21.yüzyılda patlamalar: Terör saldırıları 11 Eylül, salgın hastalıklar: H1N1 ve Corona Korona Covid , savaşlar: Ortadoğu(Irak savaşı-Suriye Savaşı), felaketler: depremler  yormuştu dünya insanlarını. Sert politikalar izlenmiş haritaların değişmiş ülkelerin genetiği ile oynanmıştır.

Türkiye yabancı değildi bunlara nitekim emperyalist güçlere karşı Kurtuluş Savaşını başarıyla götürmüş Zaferle taçlandırmış Cumhuriyet ilan edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti varolmuştur. Suikastlar,Bölücü Örgütler Pkk, Hizbullah ve yasadışı güçler ,Darbeler dönemi 15 Temmuz Kalkışması başına bela olmuştur. Emperyalist güçler 21.yüzyılda Türkiye üzerinde oyun oynamaktadırlar ama Atatürk Türkiyesi Misakı Milli sınırları ve Lozan Antlaşması buna izin vermeyecektir.

Gelelim 21.yüzyılda dünyada kaos ortamına: şuan ortadoğudaki savaş Lübnan Beyruttaki patlama harici en çok gündemde olan konuşulan konu salgın hastalık olan Korona. Ülkemizde olduğu gibi dünyada da hızla can almaya devam ediyor hastalıktan iyileşenler var ama ne yazık ki ölüm fazla.Bu hastalık paniğe neden olduğu gibi kargaşa ve kaos ortamını daha çok besliyor. A’ dan  Z ‘ye bütün sektörler dünyada ve ülkemizde etkilendi. Bunların başlıcaları Emlak sektörü, Mobilya sektörü, İnsan Kaynakları, Üretim ve İmalat, Eğitim Sektörü, Beyaz eşya sektörü, Düğün ve Organizasyon Etkinlikler yapılamadı .Salgın o kadar büyük ki kontrol altına alınamıyor. Biyolojik Silah olup olmadığını zihnimde sorgulayıp duruyorum. Kısaca Biyolojik Silah hakkında Vikipedia da der ki : ölümcül veya basitçe etkisiz hale getirilebilen hastalıkların yayılmasıyla orduları ve düşman popülasyonlarını zayıflatmak amacıyla organizmaları(patojenik mikroplar veya diğerleri)  kullanan bir silahtır. Rahatsızlık potansiyeli, kitle imha silahları olarak sınıflandırılmış olmalarıdır. Biyolojik silahlar bakteriyolojik silahları ve virolojik silahları içerir. Daha fazlası ve kaynak için https://tr.wikipedia.org/wiki/Biyolojik_silah bakınız. Olasılıkları düşündükçe kargaşa ve kaos etkisini hissettirir olmuştur. Çünkü soğuk savaş sonrası 3.Dünya Ülkeleri, 3.Dünya Savaşı gibi cümleler dünyada çok kullanılır oldu. Ülkelerin geçmiş dönemde emelleri 21.yüzyılda koşullara göre kabuk değiştirerek devam etmektedir. Ve başka bir şey Haarp! Nedir bu? Yine vikipedia kaynaklı bakarsak komplo teori ve iddialardan özet geçeyim: iklim kontrol silahı, yapay deprem, zihin kontrolü gibi. Daha fazlası ve kaynak için https://tr.wikipedia.org/wiki/HAARP bakınız.

Başka bir konu kargaşa ve kaosa yol açan istihbaratçıların ölümü! Doğal ölüm mü? Suikast mi? Cinayet mi? Hep hep merak etmişimdir. Aklıma geleni hemen söyleyim. Ya gerçekleri biliyorlardı ya da başka türlü. Ama sonuç değişmedi ölüm! Ergenekondan tutuklu bulununan Kaşif Kozinoğlunun ölümü 2011.Kalp krizi.

Ölü bulunan İngiliz M16 Casusu Gareth Williams 2010

Eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümü

Biliyormusunuz olaylar ve olgular üzerinde gizem bulmaca problem olduğu sürece kargaşa ve kaos artar. Malesef bu üçlüyü çözemediğiniz zaman kimyanız bozulur genetiğiniz haritanız olumsuz anlamda değişir. Kargaşa ve kaosu önlemek için herşey şey şeffaf olmalı, kayıt altına alınmalı, bilgiyi iyi işlemeli, analiz ve yorum etkili olmalı.

Erdem Balcı


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar