Adobe Programları Yapay Zeka ile Grafik Tasarım ve Sosyal Medya Tasarımı Konusunda Müşterilere Nasıl Daha İyi Hizmet Sunulabilir?

 


Tasarım nedir ?

Tasarım,bir fikrin zihinde hayal edilmesi ve hayal edilenin fikirin kağıda dökülerek çizilmesi,daha sonra tasarımcı tarafından teknolojik olarak özgün bir şekilde tasarlanmasıdır.

Tasarımda en önemli nokta ve noktalar şunlardır: hayal, yaratıcılık, esin ve etkileyicilik. Asıl can damarı ise: Tasarımı, tasarım ilkelerine göre müşteriye yapıp teslim etmektir.Burada kaliteli bir iş çıkarmak için müşteri merkezli ‘’Tasarım Odaklı Düşünme’’ cümlesini iyi analiz edip işi tasarımı en güzel en mükemmel şekilde yapmaktan geçer bunun yolu da müşteri nasıl bir iş istiyor ‘’Brief’i’’ almaktan daha sonra anlamaktan geçer.

Bu noktada konu başlığı olan ‘’Adobe programları yapay zeka ile Grafik tasarım artı Sosyal medya tasarımı konusunda müşterilere nasıl daha iyi hizmet sunulabilir? sorusunu devrim niteliğinde teknolojik gelişmelerle Adobe grafik tasarım programları ve Yapay Zeka ile gerçekleştirilen tasarımlar noktasında müşterilere daha kaliteli güzel hizmet sunmayı Etkenlik olarak; ‘’Tasarımcı’’ etkeni, ‘’Adobe Programı’’etkeni, ‘’Yapay Zeka’’ etkeni, ‘’İstenen Tasarım Çalışması’’ şeklinde 4 adet tanımlama çeşidi ve bunun nitelikli kullanılıp tasarım çalışması hizmetinin müşteriye kaliteli hizmet sunulması ile cevap verilebilir.

Müşterilere kaliteli bir iş çıkarmak ve hizmet yapmak için 4 Etkenlik tanımı Profesyonel bir şekilde kullanmak gerekir.Nasıl mı?

1) Verilecek hizmetin türü ve müşteri tipini hedef kitlesini düşünerek analiz ederek.
Bir müşteriniz var ve Turizm,Sağlık,Moda Giyim, Retaurant, Cafe, Alışveriş Merkezi, Şirketler(Çeşitli) gibi alanlarda bireysel ve kurumsal müşteri olarak sizden bir kurumsal kimlik tasarımı ayrıca sosyal medya tasarımı istedi çalıştığı alanda. Tabi bu durumda bu tasarımı isteyen müşterinizde etkili bir tasarım çalışması ile reklamını iyi yapılarak hedef müşteri kitlesini çekerek para kazanma amacında.Yani müşterinizinde müşterisi düşünülmek zorunda.

2) ‘’Tasarım Odaklı Düşünme’’ cümlesini müşterinin müşterisi olgusu olarak tasarımda verilecek hizmetin türü ve müşteri tipini hedef kitlesine uyarlayarak.Örneğin bir Moda Giyim İşletmesi için Kurumsal Kimlik tasarım çalışması.Bu işletme ne tür model de ve hangi trend olan Giyim ürünlerini hangi Hedef Kitleye göre satacak?Logo tasarımını ve Renk seçimini Marka imajını müşteri ile nasıl duygusal bağ kuracak?Etkili bir tasarım özgünlüğünü adobe ve yapayzeka tasarımlarında birleştirerek.

3) Tasarımın insan tarafından Tasarım İlkelerini bilerek koruyarak hazırlaması ve Tasarımın Yapay Zeka Destekli Hazırlanması/İkisinin birleşimi(İnsan/Yapay Zeka )Tasarım İlkeleri:Denge, Hiyerarşi, Örüntü, Ritim, Uyum, Boşluk, Oran Orantı, Kontrast. Tasarım, bir fikrin zihinde hayal edilmesi ve hayal edilenin fikirin kağıda dökülerek çizilmesi,daha sonra tasarımcı tarafından teknolojik olarak özgün bir şekilde tasarlanmasıdır.Yapay Zeka da ise komut algoritma tasarımı yapmaktadır.Tasarımı ortaya çıkarırken de müşterinin isteği hizmeti tasarımını İnsan/Yapay Zeka birleşimini özgün hazırlayıp müşteriye sunmaktır.

4) Müşteriler hangi sektör olursa olsun Grafiktasarım Reklam hizmetinde de işin en kısa sürede teslim edilmesine, kalitesine, işlev ve etkisine bakar.
Kreatif Düşünme, Kreatif tasarım, Görsel İletişim tasarım hizmetinde hatasız, doğru, kaliteli, işlev ve etkisi çok konuşulan olarak yapılmalı,iş müşteriye teslim edilmelidir.

Özellikle:Kreatif Düşünme, Kreatif tasarım, Görsel İletişim tasarım hatasız, doğru, kaliteli, işlev ve etkisi çok konuşulan bir ürünü çıkarmak için Günümüz 2024 Adobe Tasarım Yapay Zeka Programlarında güncellenen versiyonları ile Fotoğraf tabanlı(Photoshop, Lightroom) ve Vektörel-Çizim tabanlı(İIIustrator, Indesıng ve diğer) ayrıca Görsel Video(After Effect, Premıre Pro ve diğer) programları pratik yoldan kullanmakla geçer.Photoshop ve Illustrator da Generative Fiil ve Generative sekmeleri isteneni doğru hatasız bir şekilde bu sekmelere yazıldığında 3 versiyon olarak verebilmekte dah sonra bunu programda kullanabilme imkanı sunarak tasarım hazırlanmakta.

Diğer yandan 2023 -2024 Yapay Zeka siteleri açısından Chatgpt-Google Bard ile sorgu kutucuklarına güncel konularda ve grafiktasarım konularındaki işlerinizde fikir almak ve aldığınız fikri tasarımda adobede tasarlamak için yararlanabilirsiniz.

Sonuç olarak müşterilerinize tasarımlarınızı Adobe tasarım programlarını Yapay Zeka destekli olarak veya Yapay Zeka sitelerinden sorgu kutucuklarına istediğiniz kreatif ve doğru bir şekilde yazdığınızda özgün, en kaliteli bir bütün şekilde hizmet sunabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar