İşlenmiş Kod


Günümüz Türkiye Cumhuriyeti, Yeni Dünya Düzeninde; Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya da konumu itibariyle stratejik bir önem sahiptir.  Dünya Düzeninde kendi iç siyasetlerinde aktif ülkeler tarihte birikmiş çıkarları sebebiyle dış siyasette geniş ölçekli aktiftirler. Bu dış siyasetteki aktifleşmenin 3. Dünya Savaşına sebep olacağı, olduğu zaman zaman yazılı ve görsel basında dile getirilmektedir. Türkiye ve çevresine baktığımızda kendi ülkemizde Terör Sorunu, Suikastler Darbeler diğer olumsuz durumların olduğu bunların çözümünün üretilmediği yapılmadığı ortadadır.

Devlet, günümüzde devletler ulusal ve uluslararası stratejileri, menfaatleri hedefe ulaşmada etkendir. Küreselleşme, bilişim, teknoloji ,istihbarat, ticaret antlaşmaları, enerji antlaşmaları, savunmada üstünlük birliktelikleri üretimler tatbikatlar geniş çaplı etkendir.

Öngörü; Gelecekteki olumlu olumsuz şartlara hazırlık yapar iyi veya kötü bir öngörü geliştiririm geliştirdiğim öngörü her şartta çıkar mı şeklinde düşünerek strateji üretir uygularım.

Strateji-Güvenlik; Geçmişte yaşanmış olan her türlü olay olgu neticesinde geleceğe öngörü ile göreceli, objektif bakarak yeni hedefler belirleyerek hareket etmeye çalışırım. Stratejileri doğru yer ve zamanda kullanırım bir model yaratırım.

Dünyada ve ülkemizde ''Fikir Tarımı Fikir Ziraati'', tarım , istihbarat , güvenlik ,siyaset(iç-dış) , iktisat , bilim , teknoloji ,bilişim ,sosyoloji gibi farklı alanlarda çağ'ın koşullarına uygun olarak işlenmeli, geliştirilmelidir.

*Yeni Dünya Düzeninde Hedef Kim?

Dünya Ülkeleri Açısından Gücün Farklı Alanlarda Bilgi Olarak Kullanımı ve Sunumu

*Türkiye Yunanistan Bulgaristan Azerbaycan Ermenistan Türkmenistan Karabağ Suriye Japonya Kore Çin Kazakistan Pakistan Hindistan İran

Şöyle bir durumda olabilir; güç ve güç bileşenlerinin kullanımı sertleşme ayrışma yerine dünya ülkelerinin eski zamanlarda yerine oturmamış oturamamış olan taşları tanımlamaları eksik olanları tamamlama eskiyi güncelleştirme gereksinmeleri gideme şeklinde olabilir.
Kaynak :erdem38.blogspot.com.tr
                                                                                        
    Erdem Balcı 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar