Proje


Dünyada yaşamak nefes almak konjonktürü ve alanları bilmek bir projedir aslında. Fark çeşitli projeler üzerine kafa yormada düşünmede başlıyor ve bitiyor.

3.Dünya Savaşı kavramı istihbarat savaşları ile geçmişin rövanşını sert bir şekilde devam ettiriyor ülkeler birbiri ile istihbarat yapmanın yanısıra birbirinin ajanlarını da çeşitli yollarla temizliyor, ülkesine saldırıyor: suikast, zehirleme, tekniksel (siber saldırı) müdahale gibi bilinen özellikle ilgililerin bildiği bizim bilemediğimiz bilmediğimiz yöntemler. Benim aklıma şu geliyor demek ki ülkeler bu sert bir şekilde birbirlerinin istihbarat elemanını ortadan kaldırıyorsa çok etkili çok geniş gelecek yönlü 3.Dünya ülkelerini etkileyecek etkilemek ile de kalmayacak sürekli bahsettiğim ve sürekli bahsedilen yeni dünya düzeni sistemsel oluşum gündemde. Ve bu oluşumda yararı olan kalacak zararı olan gidecek.

Neler oluyordan ziyade 2019 da ne olacak? Gelişmeler dünya haritası üzerinde nasıl olacak o önemli!(GELECEK,ÖNGÖRÜ,STRATEJİ,AMAÇ-NEDEN-SONUÇ,KONJONKTÜR,SİYASET,ULUSLARARASI İLİŞKİLER,DİPLOMASİ)

Peki , Yeni Soğuk Savaş; Dünyada ve Türkiye de sektörel değişiklikleri Küresel anlamda nasıl etkileyecek? Yeni harita nasıl konjonktürel olarak ortaya çıkacak bu önemli! (İSTİHBARAT,GELECEK,ÖNGÖRÜ,STRATEJİ,AMAÇ-NEDEN-SONUÇ,KONJONKTÜR,KÜRESEL,SİYASET,ULUSLARARASI İLİŞKİLER,DİPLOMASİ)

Yeni dünya düzeni, yeni iş dünyası düzeni, yeni gelecek yaşam düzeni, yeni jeopolitik ve stratejik düzen, yeni ekonomik ve bilimsel teknolojik dünya düzeni, yeni istihbarat dünyası düzeni. (GELECEK,ÖNGÖRÜ,STRATEJİ,AMAÇ-NEDEN-SONUÇ,KONJONKTÜR,SİYASET,ULUSLARARASI İLİŞKİLER,DİPLOMASİ,BİLGİ VE BİLGİNİN KULLANILMASI,BİLGİNİN İŞLENMESİ,İSTİHBARAT)

Sistemsel senaryoların dünya coğrafyasında nerelerde oluşur? Sistemsel senaryolar, eski ve yeni gerilim bölgelerinde yani denklemlerin oluşmaya başladığı yerde oluşum içinde oluşum şeklinde oluşur. K.Amerika, Ortadoğu Balkanlar Asya Avrupa sınır ülkelerinin olduğu yerlerde öbekleşme şeklinde kendini gösterir. En yeni sistemsel ve gerçek senaryo Ortadoğu ve çevresinde gerçekleşmektedir. Lübnan, Yemen, Suriye, İran, Irak ve Türkiye hattındadır. Sınır hatları güç dengelerini uygulayan ve uygulamak isteyen ülkeler tarafında kaldırılmıştır yani dünyada çıkarlar ve konjonktür gereği satranç oynanmaktadır bu büyük oyundur katılım da yüksektir kurallar sistemsel senaryoların gerçeğe dönüşmesiyle işler.

(Geleceğin Kelime ve Kavramları)

Dünyada Stratejik Jeopolitik Şifreli Çanta başlığını beyin fırtınalarıyla açıklamaya çalışayım yorumlayım:Elimizde Dünyada Stratejik Jeopolitik Şifreli bir çanta var.Peki çanta da ne var?Çantayı taşıyan kim?

Şifreli çantada dosyalar evraklar ve çözülmesi gereken sorunlar var. Şifreli çantamızı şuan taşıyan belli değil!

Dünyada Stratejik Jeopolitik Şifreli Çantadaki Dosyalar Evraklar Çözülmesi Gereken Konular:

*Bölgeler arası ülkeler ve stratejik jeopolitik konumları,

*Jeopolitik konumla beraber stratejik kaynaklar ve kullanım alanları,

*Dünyada gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelerin silahlanma, savunma yarışları,

*Uzaylıların varlığı ufoların dünya ülkelerini ziyaretleri: nerelere ne için geldikleri...

*Uzay Savaşları ve Robotların hakimiyeti,

*3.Dünya Savaşı,

*Yaşam alanı alanları bulma, yaratma ve elde etmenin stratejik ulusal uluslararası politikaları.
Kaynak: erdem38.blogspot.com.tr

Erdem Balcı

Yorumlar

  1. Dünya çapında bir çok proje planları yapılmaktadır. Kötü proje planları insanlara zarar verir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satış Cümleleri

Köy Enstitüleri ve Kayseri Pazarören

Sıcak Bölgede Yazılar